Fredag!!

Alla härliga bloggläsare (hrrm, om jag har några ;), det är fredag!! Bästa dagen på hela veckan, så ta tag i någon/några ni gillar och njut det fina vädret.

Snäll :)

Ja, det är jag det. Snäll så in i norden. Så när dagens Kettleledare fick kasta in handduken p.g.a. allergisk astma. hoppade jag in med ett par timmars varsel. Lånade brors bil och körde hem och hämtade ombyte på fikarasten. Var sedan taggad till tänderna kl 12.15 för 45 minuters kettle. De blev trötta. Jättetrötta. Jag kanske körde lite för tufft...? 8orna räckte inte till mig så jag var utelämnad till en 12 kg. men det gick bra. väldigt bra. Jag är där nu, på 12an :) Nu ska min ganska slitna kropp få superkompensera ett par dagar. och läka lårkakor och ett knä som fått en smäll. Huvudet är piggare än kroppen.

Linas matkasse- grillad paprika-fetaostsås och varm squash-rödlöksallad

Ofta är det tillbehören som gör det. En av ganska många positivta saker med matkassetjänst är att man får använda saker man inte brukar använda. Som ex. grillad paprika skulle jag nog aldrig köpt hem själv men det var med i veckans kasse. Superenkel och mycket smakrik och god sås: 100 gram fetaost+200 g grillad paprika på burk. Mixa. färdig! Passar utmärkt som idag till kyckling och bulgur, men skulle platsa toppen på grillbordet, eller till fredagstapas...
*
Även grönsakstillbehören till dagens rätt är superenkelt o jättegott. Perfekt att göra när mammas oändliga antal squash mognar senare i sommar :):
1 squash, skuren i halvmånar
1 klyftad rödlök
Stek i lite olja tills grönsakerna mjuknar. Häll över i skål, salta och häll på lite balsamvinäger. Mums.

Energiboost 2

Jag har haft en så fantastisk dag. Stockholmsutflykt med siktet inställt på functional moves med Jessica Clarén på World Class, Vasastan. Bästa Matilda gick med på att möta upp mig och T för att leka med honom under tiden jag tränade.
*
Jag är så otroligt glad att jag tog chansen när Jessica bjöd in till passet på sin blogg, och att det funkade rent praktiskt med barnvakt så att jag kom iväg. Det var ett alldeles ljuvligt pass, PRECIS vad min kropp behöver, och passar så bra ihop med min syn på träning (sammanfattningsvis: för att kroppen sak fungera som en enhet måste man träna den som en enhet också). Lite svårt, men jag får vara lite rättvis mot mig själv. Jag har testat functional moves en gång innan, typ 2007...Så jag får ge min egen insats godkänt ;) Och instruktörs-Jessica! vilken tjej! absolut en instruktörsförebild. Fick flera aha-upplevelser om hur jag själv vill vara som instruktör. Närvarande, ha full kontakt med deltagarna, vara säker på hur jag instruerar övningarna. Och en sån varm människa, som fick mig att känna mig så otroligt välkommen fastän jag var den udda fågeln i sällskapet.
*
Sedan åt jag och Matilda lunch, och sällan smakar mat så gott som när man har tränat och är riktigt hungrig. Efter lunchen promenerade vi nedåt city för lite lightshopping. T somnade sött i vagnen, han hade röjt runt ordentligt på lekplatsen. Matilda med familj ska flytta till hus i sommar och det ska bli så spännande att hälsa på när flytten har gått! Är alldeles för sällan vi ses... T tyckte det var jätteskoj att åka tåg, såklart. Hans lycka är min lycka, och han satt som ett ljus på sitt säte både dit och hem. nu ska jag ta sikte på sängen och ladda för en ny jobbvecka. Redan till helgen ska jag till Sthlm igen. Dag 2 av Kettlebellutbildningen som jag missade i mars pga sonens magsjuka. Får rehaba min sarjade höft tills dess (från vurpan).

Mtb-pass

Yeah! 2 pass har jag kört i helgen. Det första på Gula stigen, på väg hem från BT (bodytoning)-passet i fredags lunch. Jag blev positivt överraskad av svårighetsgraden. Hade underskattat den lite. Jag är ju inte särskilt bra tekniskt, så jag fastnade på många rötter och det tog nästan 50 minuter att ta sig hem från Blåsenhus. Men trevlig runda. Kommer jag absolut använda igen. Även om jag minsann får speeda upp om jag ska kunna ta det på vägen hem från jobbet på väg till dagishämt.
*
Andra passet blev ett par varv i vårdsätraskogen. Jag gillar den röda slingan där skarpt! Gick hålla bra tempo också när amn vet vad som kommer, kan tajma växlingarna bra o så. Premiärvurpade också. Ordentligt. Blev eventuellt halvt steril på kuppen... Nerförsbacke, lite stenigt, trycker för hårt på frambromsen, känner att jag är på väg framåt snabbare än cykeln, känner att även bakhjulet är på väg framåt mer än framhjulet, och vurpan var ett faktum. fick styret högt upp på låret och en duktig lårkaka där, sen fortsatte styret ungefär där höften blir mage ett par centimeter innanför höftbenet, där det mig veterligen bara sitter typ äggstockar och förhoppningsvis ordentligt med mjukdelar som isolerar. En "lårkaka" där också. AJ. Riktigt stel idag. Men fånigt nog känner jag mig... ehhm, tuff. Jag får ju nästan aldrig blåmärken så jag går och kikar lite stolt på min lårkaka lite då och då och tänker att om jag kan ramla sådär ordentligt, då borde det ju finnas förutsättningar att bli snabb PÅ cykeln också. Eller?

Energiboost 1

Efter en tid med lite dålig energibalans, så behövde jag påfyllning på energikontot. Alldeles för mycket saker på sistone som har tagit energi. Jag är lite känslig för balansen energi in, energi ut. Dessutom behöver mitt energikonto ganska kontinuerlig påfyllning. Jag kan inte (längre) köra 110% på jobbet någon längre tidsperiod utan att ha tid för återhämtning och energiboostar samtidigt. Individuellt sånt där. Jag har iaf kommit en bit på väg med hur jag själv fungerar. :)
Nu i påskhelgen har vi haft besök av mina föräldrar. Mina fantastiska, underbara föräldrar. Och jag har, när jag har fått lite (mycket) hjälp hemmavid, kunnat göra sådant som jag enbart sporadiskt får möjlighet/tid till annars. Träning, tid för eftertanke, livsfilosoferande med mamma, lite shopping... Framför allt kanske det handlar om tid för eftertanke, reflektera över vad som händer just nu. När jag envisas med att somna jämte sonen i snitt 5 dagar av 7 i veckan, så får jag ingen vaken tid för mig själv. Jag är mammamelie all tid jag är hemma. Även om sonen kan leka själv, så är hjärnkontoret alert för att kolla så han inte hittar på ngt bus, eller upptaget med att försöka aktivera honom. I helgen har jag alltså fått tid till att vara bara Amelie också. I härligt sällskap av familjen, god mat och strålande sol. Missförstå mig rätt. Jag behöver inte vara iväg från sonen för att känna att jag får återhämtningstid, men att någon/några andra har koll på honom, att jag inte behöver vara den som har stenkoll hela tiden...Tick tick tick, energikontot tickar upp för att räcka ända till semestern i blekinge om 2 månader. kärlek till min familj <3

quinoa hjärta lax = sant

Kanske bästa picknickmaten!! Det fanns rester i min kyl så det fick bli medhavd matsäck på dagens Stockholmsutflykt.
Jag gjorde en bas med quinoa, sugar snaps, cocktailtomater, majs, fryst dill och vinägrett på raps+vit balsam+ salladskrydda. Hade en slatt med citronsås, citron+creme fraiche+dill som jag blandade ut med keso för att få upp mängden lite. Och så laxen. en burk med kallrökt, och en med varmrökt, så fick man välja vilken man ville ha eller om man ville ha båda... Tricket här skulle kunna vara att ha lax från Vägga rökeri i Karlshamn, det var nog det som lyfte salladen från god till supergod.

Påskbuffen detaljer

Crappig bild... ger er här vad som ingick:
Silltårta på surdegsbotten
laxbakelser (pepparot, philadelphia, gräslök, kallrökt lax)
ägg
linssallad
skinka
bröd (mitt hembakta surdegsbröd, oj vad mycket bättre det blir när det är varmare ute (och inne))
cheddar
janssons frestelse
köttbullar
prinskorv
räkor

Påskbuffe :) i övre bildkant: silltårtan! ...

imag0055_1303571 (MMS)

Påskbuffe :) i övre bildkant: silltårtan! Allt är hur gott som helst.


Mammamelie passar på att ta en kvällsprome...

imag0054_1303320 (MMS)

Mammamelie passar på att ta en kvällspromenad när möjlighet finns. Fåglarna sjunger och luften är ljum.


Jag har fått fina blommor! Åh så snällt. :)

imag0053_1303285 (MMS)

Jag har fått fina blommor! Åh så snällt. :)


Underbara vår!!

Idag joggade jag mellan jobb och dagishämt. Underbart väder. Så perfekt det kan bli att jogga i. Lagom varmt, härlig sol och en kropp som bara protesterade lite... Den här joggingturen skulle nästan kunna kvala in i mappen med magiska träningsögonblick, men bara nästan. I den mappen finns skidor i pannlampans ljus en gnistrande vinterkväll, orientering i frostbitna marker även det med pannlampa, instruera BT när koreografin verkligen flyter och man tar i ordentligt de där sista rundorna...med flera med flera. För att dagens jogg skulle fått vara med där så skulle det funnits lite mer tryck i benen och lite mindre håll och ont i knäna. Nu laddar jag för nästa chans till magiskt träningsögonblick: Kettle på torsdag. Yeah!!

förbereder för besök

Imorgon får vi finbesök som stannar över påsk. Vi ska vara ute och njuta av det fina vädret, laga och äta gott, lite småfix i hemmet och mysa! nu ska lägenheten städas lite så jag slipper skämmas för mycket imorgon...

Snabb ostsås

Under kategorin Middag på under 15 minuter:
Koka upp pastavatten. Fräs lite vitlök i olja, häll på en burk creme fraiche, vänd ner önskad mängd god parmesan ost. rör tills osten smälter, krydda med lite svartpeppar och persilja. Servera med pastan och majs-gurk-edamame (gröna sojabönor)sallad. Supergott! En besökande 1-åring fick sin tallrik påfylld 3 ggr :)

Härlig tidig morgon-Rågisar-Morotssallad

Eller? Jag inbillade mig igår kväll när jag gick o la mig ganska tidigt att det skulle bli härligt att vakna tidigt och småpyssla, plocka, baka lite bröd medan dagen vaknar. Imorse 5.45 var jag som klubbad. Typiskt.
Rågisar 8-10 st
På kvällen, blanda:
3 krm jäst
3 dl kallt vatten
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
1 dl russin (eller annan torkad frukt i små bitar)
2 msk linfrön
2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl special
Degen ska vara lös med inte rinnig, jag brukar inte riktigt behöva allt vetemjöl men brukar ha lite extra linfrön (kanske 2,5 dl). Täck bunken med lock/handduk/plastfolie och låt stå i 8-10 timmar. Klicka ut degen som 8-10 bullar på bakplåtspapper, täck med handduk och låt jäsa i ca 45 minuter. Baka sedan bröden i väl uppvärmd ugn 250 grader, dra in bakplåtspappret på en het plåt, lägg isbitar i på en oöm plåt på nedersta valsen (lite ångeffekt). Ta ut bullarna efter 20-25 minuter när de har fått fin färg. Det blir ganska grova bullar med hård skorpa. Klara till frukosten! :)
*
Nu ska jag gå och göra följande morotssallad, som vanligt gör jag en större sats som beräknas räcka några dagar:
Morotssallad
5 rivna morötter
lite kesella/matyoghurt
färsk koriander
en nypa salt

plus och minus 15 april

på plussidan:
*Gårdagens BT-pass-roligt, svettigt, tufft. Yeah endorfinkick när den är som bäst.
*Att komma hem till lagad mat och glad son. Tack brorsan! Det ger mig så mycket energi att slippa hämta på dagis och laga mat en kväll.
*Att solen gör underverk för humöret.
*Nyservade mtb:n som rullade så lätt igår (förutom att växlarna på strösta framkuggen inte funkar, menmen)
*Att jag lyckas använda mina länga vakna perioder mitt i natten till ngt vettigt. Inatt gjorde jag massor när jag inte kunde sova. Ny BT-koreografi, ny prioriteringsordning på grejerna på jobbet, miniyoga, och avslappningsövningar.
* Det är fredag, och fredagar ÄR faktiskt allra BÄSTA dagen på hela veckan.
Minussidan:
- men kan jag få sova mer än 3 timmars sammanhängande sömn/natt, tack? Vara vaken flera timmar nattetid är inte bra för produktiviteten dagtid.
- kaoset hemma, som jag aldrig finner tid till att ta tag i. Ren tvätt, smutsig tvätt, leksaker, fågelbajsad balkong.
- Att jag känner mig som tråkig morsa för tillfället, jag o sonen bråkar mest om allt möjligt. Hinner inte leka och hitta på roliga grejer :(

Mtb-premiär för säsongen närmar sig

Yiiihooo, nu är cykeln inlämnad på service. Efter det är det bara ut o köra. Nu håller vi alla tummar att det blir multitävling den 11 juni för mig och en kollega! Det beror på skador och träningsmöjligheter framöver...
I går sparades dokumentet "Amelies avhandling version1" ner på min dator... Uuuuu spännande, och lite ångestfyllt. Precis samma dokument ligger och väntar här på datorn att jag ska fylla på det med något klokt idag.

mammamelie och kroppen som protesterar

Efter söndagens lång-kettle (1 h pass och 3 h workshop) har mina ben och höfter varit trötta. Jättetrötta. Och efter tisdagens massage, blev även ryggen trött, inte riktigt så det var tänkt...Igår försökte jag jogga hem från jobbet. Det gjorde inte ont ngnstans, det är ju bra. MEn hela kroppen var blytung, en tyvärr alldeles för vanlig känsla när jag försöker träna sedan ett par veckor tillbaka. Jag varvade jogg med höga knän och rumpsparkar, promenadavsnitt och stillastående benpendlingar tänkta att mjuka upp mina höftböjare lite. Nja, funkade sådär. Vet inte om jag var låg på energi (för jag hade ju ätit ordentligt), eller det är ngt annat som spökar i kroppen... Idag testar jag BT och ser om kroppen är mer samarbetsvillig...

Mer Linas matkasse- Orientalisk köttfärslimpa med gurkfraiche

En riktig toppenrätt, går snabbt och blir en saftig och god köttfärslimpa
Blanda:
2 msk kinesisk soja
2 msk honung
1 msk olja
1 dl mjölk
10 cm finstrimlad purjolök
500 g köttfärs
2 krm svartpeppar
*
Forma till en ganska smal köttfärslimpa i en ugnsfast form. Laga på 225 grader i ca 25 minuter. Koka vad du nu vill ha till, vi hade quinoa. Blanda 1dl creme fraiche med 1/2 grovriven gurka och 1 rågad tesked chipotle-pasta (rökta chilifrukter mixade till en pasta) eller sambal oelek (är starkare än chipotle, så ta lite mindre om du föredrar denna varianten). När köttfärslimpan var färdig skulle 225 g f.d. frysta, nu tinade, majskorn hällas över köttfärslimpan, och salladsblad skulle dekorera runt.
*
Salladen struntade dock jag i, jag ser inte poängen i isbergssallad/krispsallad etc. de som bara innehåller vatten... Ok om de smakar nåt, som ruccola, och sån där röd, rossi kanske den heter, som är lite besk. Men när det bara är vatten och lite klorofyll, nä då kan det vara för min del. Tacka vet jag kålsallader, bön- och linssallader, avocado, broccoli och blomkål, rivna morötter etc. Listan kan göras jättelång :)


en helt fantastisk hemgjord pesto på solrosfrön

Återigen Linas matkasse som jag är så nöjd med. den här peston smulades ovanpå kycklingbitar (ca 2x2 cm) som sedan ugnstektes och serverades  med spagetti och tomat/gurksallad.
1 dl torrostade solrosfrön
1/2 kruka färsk grovhackad oregano
saften av en citron
75 g parmesanost (i matkassen fanns en eko Parmigiano Reggiano av märket Metric som var fullständigt underbart god)
1 msk olja (ev mer om man vill ha lösare konsistens) Kallpressad funkar om man ska ha det som kallt tillbehör, eller "vanlig" om man ska hetta upp den
vitlök, men det glömde jag så det blir supergott utan också.
Mixa allt. ät på bröd, som grönsaksdip, som tillbehörsröra till vadsomhelst, smaksätt en sås.
*
dessutom fick receptet igång min fantasi. Ta västerbottenost istället, använd cashewnötter, byt ut örtkryddan mot basilika eller persilja, eller varför inte dillpesto till sommarrätter. mums!

Mysig lördag

Började med gympa, som utan ledare blev ostrukturerad hopp och lek i en dryg timme. Sedan buss ner på stan. Impulsshoppade ett par strumpor till mig, för att jag hade reaprocent i affären... Köpgalen bara för jag fick handla "billigt". Promenad till kompis från mammagruppen, som nu hunnit få en lillasyster till sin första tjej. God mat o fika, trevligt sällskap, barnen lekte. Härlig lördag.

Fredagsmiddag

På fredag firar man in helgen!
Här var menyn:
Ugnsbakade potatis och rödbetsklyftor, med lax (filé, gjord jämte rotsakerna i ugnen) och hemgjord hollandaissås. Såsen skulle enligt receptet kunna väcka medvetslösa, men SÅ fantastisk var den inte. Vi hade avocado och hyvlad rödkål med selleri till.
Hollandaissås
ca 2 portioner
2 äggulor
50 g smör/äggula
vispa ihop under försiktig värmning tills såsen tjocknar, blir det för varmt kommer det bli äggröra... När såsen tjocknat, rör i rivet skal från en tvättad citron. Jag hade dessutom i lite citronsaft eftersom jag inte tyckte det smakade tillräckligt med citron, men tror att såsen kan skära sig om man har för mycket citronsaft i.

Man kan inte lyckas alltid... fisk med röd...

imag0048_1302189 (MMS)

Man kan inte lyckas alltid... fisk med rödkål o spenat. Rödkalen har färgat fisken blågrön o såsen lila. Bra men det verkar iaf smaka gott... ;)


Kalkonfilé med quinoa

400g kalkonfilé (ca 2 portioner, kanske 3)
marinad med sweet sesame sauce, sweet chilisås och soja. Jag glömde lägga i marinad så det blev snabbvarianten med att vända filén i marinaden och hälla den på kalkonene i ugnsformen. 200 grader tills den blir klar, jag överlagar alltid fågel... men tror att det tar 20-30 minuter... Skär i den, när köttsaften är ofärgad är den färdig.
Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet.
När kalkonen var i princip färdig hällde jag lite vatten i ugnsformen för att lösa upp marinadresterna och göra sås på, hällde över i en kastrull, tillsätte lite creme fraiche, lät koka upp och smakade av. Såsen hade fantastiskt god smak och behövde inte korrigeras ngt alls.
Vi åt med ärtskott+avocado+majs. Mycket lyckad rätt.

Rödkålssallad med apelsin

Så enkelt, men ibland måste man se det på papper för att komma på att det är enkelt, snabbt, gott och nyttigt. Massor med C-vitamin.
Rödkål (osthyvlad eller finstrimlad på annat sätt)
apelsin, ta så mycket ni vill
olja (jag tog kallpressad raps)
lite vinäger (vit balsam har jag hemma just nu, den är mild och god)
Blanda, och servera till vadsomhelst. Vi åt blodpudding, med bacon och lingon. Perfekt för mina järnvärden som är lite uppochner.

Läsare känsliga för självgodhet varnas

Nu tänker jag länka till snälla ord om mig och mina insatser som gruppträningsinstruktör. Klicka inte på länkarna om ni stör er på sånt här. ;) Men här, här och den här neutrala kan även känsliga läsare våga klicka på.
Fantastiskt vilket bränsle som positiva omdömen ger!

Ny cykelhjälm och sådär praliner

Igår följde vi med bror till Boländerna för att kolla på diverse cykeltillbehör på Team Sportia. Jag tittade på cykelhjälm till lillkillen. Den han har får han inte plats med mössa under, typiskt opraktiskt när det är mössväder. Först siktade han in sig på en hiskeligt ful cerise hjälm. Jag gillar rosa, men den här var faktiskt bara ful. Hrrm, så jag styrde in honom på en som jag tyckte var lite mer neutral, i blått. Och så blev det här så löjligt typiskt könsrollstatement (kommer inte på ngt bättre ord, men det där var inte riktigt det jag menar ändå, ni fattar vad jag menar ellerhur?) med att små pojkar klär man i blått och små flickor får ha rosa hjälmar. För att förtydliga, så gillar jag inte att färgerna är paxade för flickor o pojkar, utan gillar unisex-mönster/färgkombinationer bäst. Jag funderade mycket där i affären om han ändå skulle få den otroligt fula cerisa hjälmen bara för att den inte var blå. (det blev den blå...)
*
Sedan körde vi inom Chocolat eftersom jag aldrig har varit där. Och så kan vi ju inte ha det, när jag gillar choklad så mycket. Men allvarligt talat... Tja, det fanns väldigt mycket godis i butiken, även godis som säkert innehåller kakao, men choklad värt namnet fanns det inte så mycket av. Jag köpte några praliner som när jag smakade dem senare på kvällen bara blev besviken på. 2 var goda, 3 var verkligen sådär på gränsen till äckliga. Nä, ska det vara praliner ska det vara Annelie K's.
Förövrigt är jag irriterad på försäkringskassan som minsann får betala ut VAB-pengar för vab-perioderna i mars nu, tack.
Förövrigt 2 så är jag så otroligt sugen på färsk sparris från Fredrikslund (gårdsbutik strax söder om stan), med citronhollandais. och silltårta. Det ska jag göra en till påsk!! Mycket bra plan.

full dag..

ger tomt huvud. Jag som ville skriva något vackert...antagligen om att ta vara på varje sekund. Att närvara, leva här och nu. Livet pågår NU. Kan bara inte formulera mig som jag vill. Det tycker jag i och för sig aldrig att jag lyckas med, formulerandet alltså. Jag har blivit mycket bättre på det där med att leva i nuet efter jag fick barn. Hej, man vill ju inte missa en sekund.
nu behöver min tankeverksamhet vila. Det börjar jag också bli bättre på förresten, att lyssna på vad kroppen säger till mig. Bättre, antagligen inte tillräckligt bra. för att bli bra måste jag nog lära mig att säga NEJ, och inte vara så jävla snäll. Nu går jag och lägger mig, innan det här inlägget på riktigt blir ett inlägg som aldrig borde skrivits.

Det är något speciellt med oskrivna blad...

Jag får en så speciell känsla i hela kroppen när jag har en alldeles tom anteckningsbok i mina händer. Med bara tomma blad. Så likt livet på något vis, resten av livet är fullt av oskrivna blad. Kalendrar också, älskar att öppna en alldeles ny kalender och se året med så mycket tomma ytor, reda att fyllas av just livet.
*
Idag köpte jag två nya anteckningböcker. Bådas innehåll, eller åtminstone teman för båda, är redan bestämt. Det känns spännande och jag kan knappt vänta att börja fylla dem. Sonen fick också en anteckningsbok, han ville ha en lila med fjärilar i rosa och orange. Han har bra smak :)

Fula men o så bra, och sköna :)

imag0047_1301765 (MMS)

Fula men o så bra, och sköna :)


Böcker

Såg en recension om en bok som verkar intressant, och kom att tänka på senast inköpta böcker och sådana som står på önskelistan. Haha titta på senast inköpta böcker och gissa vem jag är :)
Senast inköpta:
Salig blandning- Renee Voltaire
När du gör som jag vill, en bok om påverkan- Henrik Fexeus
Storasyster, lillebror och andra platser i syskonskaran- Oluf Martensen, Kristin Sörrig
Athletic Body in Balance- Gray Cook
Hjärnkoll på maten- Martin Ingvar, Gunilla Eldh
Lyckliga barn- Jorun hansson, Christina Oscarsson
Enklare bröd- Martin Johansson
På önskelistan:
Behandla dig själv med sjukgymnastik- Linus Johansson
Blalbla typ din guide till den funktionella kroppen- icke utgiven än-Linus Johansson
Bli din egen coach-Charlotte Hågård
Vad är er analys? Min egen är att jag verkar lite torr och tråkig. :)

status

förkylningen på bättringsvägen, ngt slags ögonproblem har tagit vid. Ahhh, det ena efter det andra. Skav hela tiden i ögat, rött och ljuskänsligt och ont. Rinner med jämna mellanrum också...Båda ögonen beter sig dessutom som om de är så trötta att man inte kan hålla dem öppna, att det är svårt att fokusera trots att jag inte är ett dugg sömnig. Jag är less. men försöker vara positiv och vänta ut det.

Cannelloni med spenat och ricotta-Linas matkasse

4 port
1 paket färska lasagneplattor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
450 g spenat
1 burk (250 gram tror jag) ricottaost
1 burk färdig pizzasås 400g (den här varianten var på konservburk och innehöll enligt innehållsförteckningen bara tomat och kryddor, annars funkar ju en egenkryddad burk finkrossade tomater)
150 g riven ost (jag tycker alltid ost med smak blir godast, som t.ex. västerbottenost eller lagrad prästost)
Bönsallad:
1 burk sköljda små vita bönor
10 cm finstrimlad purjolök
2 tomater i bitar
saften av en citron
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 msk olja
lite lite salt
och lite peppar
*
Fräs hackad gul lök och hackad vitlöksklyfta i lite matfett. Tillsätt sedan urkramad/väl avrunnen spenat och ricottaost och ta av pannan från värmen. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Klipp lasagneplattan, den är som en enda ihoprullad lång lasagneplatta, i 8 st ca 10-12 cm långa bitar. Lägg spenat/ricottablandning på lasagneplattebitarna, stäng rullen och lägg med skarven neråt i en ugnssäker form. häll över pizzasåsen, och sätt in i ugnen på 225 grader. Efter 15 minuter, ta ut och strö över osten, låt sedan stå i ugnen ytterligare 10 minuter. Under tiden cannellonin är i ugnen kan man blanda ihop bönsalladen. Jag tyckte det var väldigt gott, men sonen spottade och fräste så fort han fick ngt annat än ren lasagneplatta i munnen.

RSS 2.0