Cannelloni med spenat och ricotta-Linas matkasse

4 port
1 paket färska lasagneplattor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
450 g spenat
1 burk (250 gram tror jag) ricottaost
1 burk färdig pizzasås 400g (den här varianten var på konservburk och innehöll enligt innehållsförteckningen bara tomat och kryddor, annars funkar ju en egenkryddad burk finkrossade tomater)
150 g riven ost (jag tycker alltid ost med smak blir godast, som t.ex. västerbottenost eller lagrad prästost)
Bönsallad:
1 burk sköljda små vita bönor
10 cm finstrimlad purjolök
2 tomater i bitar
saften av en citron
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 msk olja
lite lite salt
och lite peppar
*
Fräs hackad gul lök och hackad vitlöksklyfta i lite matfett. Tillsätt sedan urkramad/väl avrunnen spenat och ricottaost och ta av pannan från värmen. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Klipp lasagneplattan, den är som en enda ihoprullad lång lasagneplatta, i 8 st ca 10-12 cm långa bitar. Lägg spenat/ricottablandning på lasagneplattebitarna, stäng rullen och lägg med skarven neråt i en ugnssäker form. häll över pizzasåsen, och sätt in i ugnen på 225 grader. Efter 15 minuter, ta ut och strö över osten, låt sedan stå i ugnen ytterligare 10 minuter. Under tiden cannellonin är i ugnen kan man blanda ihop bönsalladen. Jag tyckte det var väldigt gott, men sonen spottade och fräste så fort han fick ngt annat än ren lasagneplatta i munnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0