pizzabullar-perfekt mellis

Så bra att ha i frysen att ta fram som mellanmål!
50 g (1 pkt) jäst
50 g margarin/smör (går att ha olja också, ca 3 msk)
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 17 dl mjöl (jag brukar ta 4 dl grövremjöl och resten vetemjöl)
*
smula jästen i en bunke, tillsätt 37gradigt smältsmör+mjölk (fingervarmt), rör tills jästen löst sig, tillsätt salt och mjöl. när degen bara är lite klibbig, låt jäsa i 30 minuter unnder bakduk. Häll ut degen på mjölat bord, arbeta in mer mjöl om det behövs för att kunna ta i degen. Kavla ut en stor rektangel, precis som när amn bakar kanelbullar. Bred på tomatpuré,strö sedan på ex, skinka i småbitar, majs och ost, avsluta med att strö på oregano. Rulla sedan ihop rektangeln till en rulle, skär delar av rullen och lägg i bullformar. Grädda i ca 11-12 minuter på 250 grader. Frys in alla ni inte ska äta direkt så fort bullarna har svalnat helt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0