Hejdå Beach 2011. Hej jumboburk pesto. Gott.

imag0075_1306781 (MMS)

Hejdå Beach 2011. Hej jumboburk pesto. Gott.


har för en gång skull tid.

Eftersom sonen somnade redan strax efter 20. Men jag har inget att säga. Inget nytt. Då är det nog bäst att vara tyst.

Jag och min ironlove efter dagens session.

imag0076_1306696 (MMS)

Jag och min ironlove efter dagens session.


Kommentera hörrni!

Avslutar dagens bloggande med en uppmaning: Lämna kommentarer så jag vet om det är några här och tassar. Och fråga och önska innehåll. Bildbiten lovar jag att försöka bättra mig på. Nu ska jag krypa i säng.

Kanske är jag lite sen...

... men jag har precis upptäckt hur toppen det är att lägga i ett par (eller många...) msk keso i frukost yoghurten eller filen. och sedan äta med vanliga muslin (mammamelies hemgjorda lyxmüsli, recept kommer annan dag) och några russin eller torkade aprikoser. Eller kesella tillsammans med yoghurt eller fil. Ökar på proteininnehållet och mättnadskänslan.

Kalvfärsfrikadeller med tomatsås och pestobulgur

Frikadellerna är recept från Linas matkasse, pestobulguren kommer från senaste Buffé och tomatsåsen är min egen
500 g kalvfärs
1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
3 msk ströbröd
Blanda allt väl. Rulla köttbullar och koka i ungefär 4-5 minuter i ca 1 liter buljong (kycklingbuljong enligt receptet). Ta upp frikadellerna. Spara ett par deciliter av buljongen.
värm ngn msk olja i en kastrull, tillsätt ca 1/2 dl tomatpure och fräs under omrärning ett par minuter. Krydda med salt, peppar och lite honung. Späd med buljongen till önskad konsistens på såsen. Smaka av med ev mer kryddor+ basilika och/eller oregano. Lägg i frikadellerna i såsen. Bulguren kokas som vanligt, före serveringen blandas önskad mängd pesto i. Supersmask. vi hade machésallad med gurka och päronstavar till.

bildinlägg

som försvann.
Jag postade tre bilder från mobilen, som inte verkar funka att visa. Ev. funkar en...
Jaja, however. Stora kameran fick slut på batteri när jag fotade med den så jag tog mobilkameran sen går det ändå inte.
Det var iaf tre bilder, med rubriken dagens höjdpunkter.
Den första bilden som jag faktiskt tror kommer att synas här nedan, eller möjligtvis ovan är 3 skålar med lock från Rosti mepal i de härligaste färgerna!! Så himla snygga. Because I'm worth it, typ.
Den andra bilden var ett glas med en spretig men söt bukett blommor. Jag och t var ute och plockade blommor ikväll och letade upp blommorna i T's nya bok när vi kom in, så nu vi vet namnet på allihop. Några kunde vi innan också... Maskros, käringtand, gökärt, förgätmigej, liljekonvalj, smörblomma, midsommarblomster, styvmorsviol och någon mer.
Den tredje bilden var en bild över bokbeställningen som jag hämtade ut idag. Blomboken till T, och många faktaspäckade böcker till mig som ska bli mycket intressanta att läsa. Semesterlektyr om jag inte hinner ge mig på dem innan. Jag får nog anledning att återkomma till dessa senare också.

SMS-inlägg

Ögongodis i skålform

Här var det egentligen 2 bilder till, som inte verkar synas när jag postat bilderna från mobilen. störigt.


licencierad Func.gym Kettlebellinstruktör

Har jag blivit sen sist. Yeah!
*
Har även anmält mig till multisport 11 juni.
*
Skaffat mig en coach som lägger upp träningsprogram till mig as we speek, till att börja med en månad. Nu ska jag nå nya höjder.
*
O eftersom teknik är kul så klickade jag hem en ny pulsklocka. Tyvärr inget alternativ att återuppväcka min gamla eftersom pulsbandet behövde ny resår, inga reservdelar finns till ett sånt, nytt pulsband mer än hälften av en ny klocka. Sätter sprätt på skatteåterbäringen innan jag sett den.
*
Är lite ledsen över att min mtb är utdömd som för stor i storleken till lilla mig. Därför som jag får ont i ryggen när jag kör. Får fila på ngn lösning på detta. ska undersöka om det går att skjuta fram sadel, korta styrstång etc.

hejhej här är jag

Jag har inte hunnit hit på kvällarna. somnat eller gjort annat. Oftast somnat...
Nu står helgens andra surdegsbröd i ugnen. Bröd till brorsan, som brukar slänga sig över det hembakta när han är här ;)
kommer inte ihåg om jag delat med mig av receptet innan, det kommer ifrån boken "enklare bröd"som nästan alla bröd jag bakar gör... :)
Surdegsbröd
2 msk surdegsgrund (om man itne vill göra egen så kan jag dela med mig av min.)
1 dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl
Låt stå över natt eller över dagen.
3 dl ljummet vatten
linfrö ett par msk kanske
solrosfrön...ganska mycket
1 dl rågmjöl
5-7 dl rågsikt (tills degen känns lös men sitter ihop liksom...)
1 tsk salt
1 tsk hel kummin, eller andra brödkryddor, eller spiskummin blir också gott
Låt jäsa 2-3 timmar eller tills degen blivit ungefär dubbelt så stor. Det här varierar otroligt mycket. jag jäser max 3 timmar, kortare om surdegen är väldigt pigg. för över till brödform och jäs en timme till. Eller 3 om man som jag gjorde idag somnade jämte T. Skjuts in i ugnen på 250 grader. Sänk om brödet börjar få för mkt färg. ca 35 minuter. Fäääärdigt.

Sommarsöndag

Men först ett litet löfte. This blog behöver verkligen fler bilder. Från mig till er: Jag ska försöka få in fler bilder. använda min fina kamera. Föreviga mer. Sätta färg på inläggen med glimtar från livet.
Sommaren har kommit hit, förmodligen bara på kortare visit, innan vi får tillbaka mer medelmåttiga temperaturer. Jag och min plutt har tillbringat helgen med att i kronologisk ordning handla, rensa rabatter och bära skräp, äta korv, gunga, ta lång powernap, åka iväg på utelekar och kalas i lördagskvällen, ta sovmorgon, kettlebella/leka med morbror, spela fotboll och lååång skogspromenad (med mina barfotaskor :), bygga tågbana, laga mat och baka bröd (men brödet ser inte lovande ut, jäser inte...)
T klänger över hela mig. Gotta go.

Musiktips

Veronica Maggios nya är hajpad. MEN den ÄR en mycketmycket bra platta!

Kettlebells utbildningsdag 2

Så kom den, utbildningsdag 2 som jag missade i mars p.g.a. magsjuk son.
Mycket mer folk på den här utbildningsomgången än i mars. Tillresta från lite varstans, Brösarp till Norrbotten. Linus var fantastisk som vanligt. Väldigt inspirerande. Vi hann inte med alla 3 passen för gymmet där vi höll till skulle stänga tidigare p.g.a. 1a maj. Så vi hann med 2, men kettlebell ÄR tuff träning, så idag känns 2 fullt tillräckligt. Träningsvärk på HELA baksidan av kroppen. Mycket. Mindre skoj är att jag även har lite ont i halsen. F--n. Hoppas det går bort med sömn och mycket ljummen dryck idag.
Nu har jag bara en tentamen kvar, och om jag klarar den får jag min funcGymKettlebellgrupp-licens (säg det snabbt 20 ggr ;)

RSS 2.0