Kalvfärsfrikadeller med tomatsås och pestobulgur

Frikadellerna är recept från Linas matkasse, pestobulguren kommer från senaste Buffé och tomatsåsen är min egen
500 g kalvfärs
1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
3 msk ströbröd
Blanda allt väl. Rulla köttbullar och koka i ungefär 4-5 minuter i ca 1 liter buljong (kycklingbuljong enligt receptet). Ta upp frikadellerna. Spara ett par deciliter av buljongen.
värm ngn msk olja i en kastrull, tillsätt ca 1/2 dl tomatpure och fräs under omrärning ett par minuter. Krydda med salt, peppar och lite honung. Späd med buljongen till önskad konsistens på såsen. Smaka av med ev mer kryddor+ basilika och/eller oregano. Lägg i frikadellerna i såsen. Bulguren kokas som vanligt, före serveringen blandas önskad mängd pesto i. Supersmask. vi hade machésallad med gurka och päronstavar till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0