Kalkonfilé med quinoa

400g kalkonfilé (ca 2 portioner, kanske 3)
marinad med sweet sesame sauce, sweet chilisås och soja. Jag glömde lägga i marinad så det blev snabbvarianten med att vända filén i marinaden och hälla den på kalkonene i ugnsformen. 200 grader tills den blir klar, jag överlagar alltid fågel... men tror att det tar 20-30 minuter... Skär i den, när köttsaften är ofärgad är den färdig.
Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet.
När kalkonen var i princip färdig hällde jag lite vatten i ugnsformen för att lösa upp marinadresterna och göra sås på, hällde över i en kastrull, tillsätte lite creme fraiche, lät koka upp och smakade av. Såsen hade fantastiskt god smak och behövde inte korrigeras ngt alls.
Vi åt med ärtskott+avocado+majs. Mycket lyckad rätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0