Fredagsmiddag

På fredag firar man in helgen!
Här var menyn:
Ugnsbakade potatis och rödbetsklyftor, med lax (filé, gjord jämte rotsakerna i ugnen) och hemgjord hollandaissås. Såsen skulle enligt receptet kunna väcka medvetslösa, men SÅ fantastisk var den inte. Vi hade avocado och hyvlad rödkål med selleri till.
Hollandaissås
ca 2 portioner
2 äggulor
50 g smör/äggula
vispa ihop under försiktig värmning tills såsen tjocknar, blir det för varmt kommer det bli äggröra... När såsen tjocknat, rör i rivet skal från en tvättad citron. Jag hade dessutom i lite citronsaft eftersom jag inte tyckte det smakade tillräckligt med citron, men tror att såsen kan skära sig om man har för mycket citronsaft i.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0