en helt fantastisk hemgjord pesto på solrosfrön

Återigen Linas matkasse som jag är så nöjd med. den här peston smulades ovanpå kycklingbitar (ca 2x2 cm) som sedan ugnstektes och serverades  med spagetti och tomat/gurksallad.
1 dl torrostade solrosfrön
1/2 kruka färsk grovhackad oregano
saften av en citron
75 g parmesanost (i matkassen fanns en eko Parmigiano Reggiano av märket Metric som var fullständigt underbart god)
1 msk olja (ev mer om man vill ha lösare konsistens) Kallpressad funkar om man ska ha det som kallt tillbehör, eller "vanlig" om man ska hetta upp den
vitlök, men det glömde jag så det blir supergott utan också.
Mixa allt. ät på bröd, som grönsaksdip, som tillbehörsröra till vadsomhelst, smaksätt en sås.
*
dessutom fick receptet igång min fantasi. Ta västerbottenost istället, använd cashewnötter, byt ut örtkryddan mot basilika eller persilja, eller varför inte dillpesto till sommarrätter. mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0