Farligt goda bullar alt. Bullar att bli lycklig av

Receptet är hämtat från "Laga mat tillsammans" av Sara Begner. Väldigt fin bok, med några riktiga höjdarrecept.
Äpple och mandelmassebullar
5 dl mjölk
25 g jäst
1/2-1 tsk mortlade kardemummakärnor
1/2 tsk salt
1 dl socker
150 g rumsvarmt smör
ca 12 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör
500g mandelmassa
4 äpplen, skalade, rivna
*
rör ut jästen i 37-gradig mjölk, tillsätt kardemumma, salt socker, smör och sist vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig med kladdig deg. Jäs 1 timme. Baka ut degen i två omgångar. Kavla/tryck ut degen på mjölat bord, bred på smör, riv över mandelmassa och strö över äpple och rulla ihop degen från långsidan. Skär ca 2 centimetersbitar och lägg på bakplåtspapper. Eller i bullformar. Jäs ca 30 minuter till. Pensla ev med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Jag hade inget ägg, men lite solrosfrön på några av bullarna-gott och snyggt. Grädda i 225-250 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Så otroligt goda bullar!! Nästa gång tar jag ngt mindre mängd mandelmassa och mer äpple. Eller som boken tipsar om: blåbärssylt och mandelmassa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0