Spännande chokladkaka, glutenfri, vegananpassad

Receptet är taget härifrån och så har jag lagt till egna tips.
1 burk väl sköljda svarta bönor
2 bananer
1,5 dl kakao
Smaksättning:
lite flytande honung kanske
kokos
hasselnötter/mandel/jordnötter
Smält choklad ovanpå
*
Mixa bönor och bananer, rör i kakao och smaksättning man vill ha.  Baka i 150 grader i 15 minuter långt ner i ugnen. Jag gjorde den utan smaksättning och den färdiga kakan smakar banan och kakao (inte bönor alltså ;), den smakar även bäst efter den har svalnat och sedan blivit kall i kylskåp. Kakan passar som mellis/energikaka eller som alternativ till vanliga kakor om man av någon anledning undviker tillsatt socker eller smör. Att servera hallon till ngt som smakar choklad är aldrig fel!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0